Actueel

Actueel

 • Informatie opgehaald om het Kunstwerk aan de Zuid-Willemvaart te realiseren

  Nils van Beek heeft op de festivaldagen van Fabrique Magnifique met heel wat bezoekers gesproken. Zie hier de vlog https://youtu.be/nuLez-vCiCI Wij wilden input ophalen om het kunstwerk aan de Zuid-Willemsvaart te realiseren. Welke kunstenaar is dan geschikt? Waar denkt men aan? Op het water, langs het water, boven het water, in het water? Een beeld, een activiteit, een verhaal?

 • Wij zijn op Fabrique Magnifique

  Stadsgenoten denken mee over invulling kunstopdracht Zuid-Willemsvaart. Bij de vorming van de gemeente Meierijstad is er uit eerdere organisaties uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel een nieuwe kunststichting ontstaan, met als doel om Meierijstad met bijzondere kunstprojecten te verrijken. Daarbij wordt gewerkt met een inhoudelijk raamwerk, waardoor de kunstwerken niet op zichzelf staan, maar met elkaar samenhangen. In dat raamwerk staat de vraag centraal, wat het betekent als je jezelf een stad noemt. We zullen in de toekomst de ruimte anders gebruiken dan we gewend zijn, al is het maar door uitdagingen als klimaatverandering, de energietransitie of veranderende woonbehoeften. Zo ontstaat er een ander soort stad dan we al kennen. De kunstprojecten van de kunststichting helpen de daarbij benodigde verbeeldingskracht alvast op gang.

  Momenteel wordt gewerkt aan het opzetten van een kunstopdracht ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Zuid-Willemsvaart. Op Festival Magnifique presenteert de Kunststichting zich met een stand waarin drie mogelijke invalshoeken voor dit project worden voorgesteld. U kunt uw voorkeur kenbaar maken, maar ook andere gedachten hierover delen met de mensen van de Kunststichting. Zij gaan graag met u in gesprek over hoe u de toekomst van Meierijstad voor u ziet. En zij hopen u dan ook te ontmoeten tijdens Festival Magnifique (22 tot en met 24 juli tussen 10 en 17), naast het terras van de Afzakkerij aan de Noordkade in Veghel.

  (Beeld: Wikimedia Commons, user J187B, 2015)

 • Het nieuwe Raamwerk

  Afgelopen maandag heeft de Kunststichting Meierijstad het nieuwe raamwerk met de visie voor de komende jaren aan wethouder Menno Roozendaal aangeboden. Hier de video: https://youtu.be/TWl-gQUuuGI

Reacties zijn gesloten.